Силен човек от Продължаваме промяната обяви трябва ли да има референдум

...
Силен човек от Продължаваме промяната обяви трябва ли да има референдум
Коментари Харесай

Гюров, ПП: Въпросът за вдигане на ветото на РСМ не трябва да бъде подлаган на референдум

Силен човек от " Продължаваме промяната " разгласи би трябвало ли да има референдум за ветото за Северна Македония.

" Винаги сме казвали доста ясно, че от българския народен интерес и от европейски интерес е Западните Балкани да бъдат приобщени в европейското семейство ". Това означи в изявление за БНР ръководителят на парламентарната група на " Продължаваме промяната “ Андрей Гюров.

" Това беше и приоритет на Българското председателство на Европейския съюз и ние работим интензивно в тази посока. Трябва да направя разграничението сред говорене за интеграция и работене за интеграция. Мисля, че тук контрастът сред предходното и настоящето ръководство е в действителност ослепителен. В последните месеци се реализира доста за напредъка на връзките спрямо последните години, където бяхме просто в една изчеквателна позиция, надали не очаквайки този развой да се провали ", съобщи той, написа Novini.bg.

Според Гюров въпросът за повдигане на ветото за присъединение на РСМ към Европейския съюз не би трябвало да бъде подлаган на референдум: " Едно повдигане на ветото зависи от в действителност съответни дейности и гаранции от страна на Европа и от страна на Република Северна Македония. Ако има такава смяна в позицията, тя би трябвало да стане след общо решение на Народното събрание, в обединението и даже отвън обединението в границите на Консултативен съвет по национална сигурност ".

Председателят на парламентарната група на " Продължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев показаха политическия си план " Продължаваме промяната " “ акцентира, че има смяна в тона на диалог сред съдружните сътрудници и комуникацията е усъвършенствана в последните седмици.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР